Sangerete afumat

Reteta de sangerete din judetul Timis.

Ingrediente: 300 grame carne slaba, 300 grame slanina, 500 grame sorici, 600-800 grame sange; sare, piper pisat, chimen, cuisoare pisate.

Carnea si soriciul se pun la fiert cu putina sare. Cand carnea este fiarta se scoate, iar soriciul se lasa pana se inmoaie, dupa care se scoate, se raceste si impreuna cu carnea se trec prin masina de tocat. Intre timp slanina se taie in cubulete mici, se pune in zeama de carne si se da 2-3 clocote, apoi se strecoara. Se amesteca totul cu sangele si se condimenteaza dupa gust. Cu compozitia respectiva se umplu mate netede, legandu-se cele doua capete in forma de potcoava. Se inteapa cu acul in cateva locuri si se introduce sangeretele intr-un vas cu apa fierbinte. Se fierbe lent la foc incet timp de 40-60 minute, dupa care se scoate si se pune in alt vas cu apa rece. Dupa racire se lasa cateva ore la zvantat, apoi se da la fum rece pentru cateva ore.