Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.
Kolokasi Sotiras, IGP, Cipru, este o planta ce apartine familiei Araceae, genului Colocasia. specia Colocasia esculenta, cultivata pentru bulbo-tuberculi in multe parti ale lumii.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.
Targul de Craciun Bucuresti este cel mai mare targ de Craciun din Romania, si are loc in Piata Constitutiei.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
Street FOOD Festival Christmas Goodies aduce la Cluj-Napoca, 12 restaurante pe roti cu preparate dintre cele mai gustoase.
Ferma ecologica Riverstone se afla in statul Virginia (SUA) intr-un cadru pitoresc pe valea raului Little.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.
„Bulgarsko rozovo maslo”, IGP, Bulgaria, este un ulei esential obtinut prin distilare cu vapori din flori de trandafir de Damasc (Rosa damascena Mill).
„Longkou Fen Si” IGP, China, este un produs filiform din amidon uscat, obtinut din boabe verzi de fasole sau mazare.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
In perioada Craciunului, Piata Mare din Sibiul este luminata de mii de beculete.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.
Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.
Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev