Endives au jambon gratinees

Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.

Ingrediente: 8 andive, 8 felii de sunca fiarta, 100 g branza Gruyere rasa, 1 lingura unt, sos Bechamel, sare, piper.

Curati andivele pastrandu-le intregi. Cufundati-le intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare si lasati-le sa fiarba pana ce par fragede si transparente (20-30 minute). Scurgeti andivele si dati-le repede sub un jet de apa rece, pentru a le raci usor, ca sa puteti sa le stoarceti prin presare usoara, una cate una, pana se elimina toata apa, avand grija sa nu le sfaramati. Rulati fiecare andiva in cate o felie de sunca si asezati-le intr-o tava. Acum luati jumatate de branza si amestecati-o cu sosul Bechamel si acoperiti andivele cu acest amestec. Presarati pe deasupra branza Gruyere ramasa, adaugand, de asemenea cateva nucsoare de unt. Lasati andivele sa se rumneasca 15-30 minute , in cuptor si serviti-le fierbinti in tava lor.