Soupe a l’oignon

Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).

Ingrediente: 3 cepe, ½ l vin alb sec, 40 g unt, 160 g branza Gruyere rasa, 4 felii paine de casa, 100 ml lichior de cirese, sare, piper, nucsoara.

Curatati cepele si taiati-le felii. Topiti untul intr-o oala la foc mic si adaugati cepele. Amestecati mereu cu lingura de lemn, si cand ceapa a devenit aurie turnati vinul si apa (sau supa). Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, circa 30 de minute. Adaugati sare, piper si nucsoara. Transferati supa in castroane individuale de lut in care se afla o felie de paine. Presarati cu branza rasa si dati-le la cuptor 5 minute pentru a se rumenii. Serviti foarte fierbinte. Adaugati piper macinat mare si un degetar de lichior de cirese, dupa gust.