Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.
In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.
Hale de lifestyle culinar nu este o piata clasica, plina de tarabe, ci cu totul altceva.
In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.
Cooperativa agricola Bio Carpathia din Brasov, formata din 52 de fermieri a creat propriul brand de lactate Bio Carpathia, produs pe care l-a listat in Carrefour.
Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
„Krcki prsut”, IGP, Croatia este un produs din carne uscata, obtinut din sunca de porc, sarata uscat cu sare de mare.
Piata Taraneasca si MesterEsti te invita in perioada 2-4 Noiembrie in Piata Unirii Cluj Napoca.
INDAGRA FOOD este cea mai importanta platforma expozitionala dedicata industriei alimentare din Romania.
Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
Magazinul de Produse Traditionale de Plescoi din Braila functioneaza sub licenta producatorului Gabioti din Plescoi.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Pomaria Badacin este o livada ecologica din judetul Salaj, in care cultiva piersici, ciresi, zmeura, nuci si mere.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
Targului de Toamna „Produs în Bucovina” se tine anual, in parcarea Iulius Mall Suceava.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
In judetul Iasi, produsele traditionale de carne oferite de Fabrica de Fum au o clientela fidela, pentruca sunt de calitate si la un pret acceptabil.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
In Parcul National, Bucuresti are loc, toamna, in fiecare an “Targului de paine”.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev