Reputatia produsului „Marrone di Serino” IGP, Italia este legata de comercializarea lui la nivel national si international.
Potrivit unui sondaj, 98% dintre agricultorii ecologici din Austria, ar decide sa treaca din nou la agricultura ecologica.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
„Pao de Lo de Ovar” este un produs de panificatie obtinut din oua, zahar si faina.
Societatea Niro Serv Com este situata in Gura Humorului, un orasel linistit de munte din inima Bucovinei.
Tuica Taria lui Catalin este un produs atestat traditional 100% fabricat din prune.
La Muzeul National al Taranului Roman, in curtea interioara si sala Acvariu are loc, periodic, targul de antichitati.
Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Cu ocazia Targul International al Procesatorilor si Producatorilor din Agricultura Ecologica “ECO-INT 2018 NATURAL TASTE”, ce are loc in perioada 20-23 septembrie 2018, s-a servit un pranz eco la Manasirea din Tisa Silvestri Bacau.
Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
Angst a lansat o gama produsa dupa retete romanesti consacrate. Aceasta gama a aparut din nevoia de a intari valorile si traditiile romanesti si de a le pastra si pentru generatiile viitoare.
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Indicatia geografica protejata „Capón de Vilalba”, Spania, se refera la carnea obtinuta de la masculii din specia Gallus domesticus care au fost castrati chirurgical inainte de atingerea maturitatii sexuale.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.
Productia de levantica fina „Essence de lavande de Haute-Provence” provine din plante de origine locala semanate sau din tinere plante spontane cultivate in populatii, in regiunile muntoase din Haute Provence, Franta.
Gourmet Festival Dusseldorf are loc in luna august, in fiecare an, in celebra "Konigs ALLE".
Cooperativa agricola Iris, din Italia a fost infiintata in 1978 de un grup de tineri care au crezut in cooperare si in agricultura ecologica.
Incepand cu data de 06.07.2018 produsul ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
De vineri pana duminica sunteti asteptati in Alveola Kiseleff, Bucuresti, langa scoala Ion Heliade Radulescu la Targul de Sfantul Ilie.
Salamul traditional "de la Salas", este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
A doua editia a Targului „Produs in Arad” este deschis pana in 8 iulie 2018 in Parcul Padurice.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev