Lichiorul traditional Chartreuse

Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.

Green Chartreuse este singurul lichior din lume cu o culoare verde, complet naturala. Este intens si unic ca aroma, avand la baza 130 de plante din care este produs. Doar doi calugari cunosc identitatea celor 130 de plante, felul in care se amesteca aceste plante si cum sa distileze acest lichior celebru in intreaga lume. Ei sunt, de asemenea si singurii care stiu care sunt plantele ce vor sta la macerat pentru a produce culorile naturale responsabile de verde si galben.

Incepand din 1935, in fiecare an la Manastirea Chartreuse din Vauvert sunt aduse peste 18 tone din cele peste 130 de tipuri de plante, care sunt uscate si macerate apoi in alcool in Camera Ierburilor, la cativa km de manastire. Chartreuse Verte are influente puternice de flori, plante si condimente, si se consuma bine racit sau cu gheata. Bautura variaza de la 40 la 72 de grade alcool. Lichiorul este in acelasi timp dulce si picant si are proprietati vindecatoare. Este indicat in boli ale ficatului si cailor biliare, in probleme ale tractului digestiv; in metabolismul lent; in lipsa de energie si imunitate scazuta, in dureri de cap, infectii virale si raceala comuna.