Cârnați din topor din Vâlcea
„Cârnați din topor din Vâlcea” IGP sunt cârnați din carne de porc, afumați cu lemn de fag, cu forme de cilindri neregulate, înveliți în mațe porc.
„Cârnați din topor din Vâlcea” IGP sunt cârnați din carne de porc, afumați cu lemn de fag, cu forme de cilindri neregulate, înveliți în mațe porc.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Tocana (tocanul) de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
“La Mircea Măcelaru” este o afacere de familie bucureșteană care are o oferta speciala de produse cu atestat traditional.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
„Sardeluța marinată” STG, Romania, este obținută printr-un proces de marinare a materiei prime, șprot, obținându-se trei variante diferite prin dozarea în ambalaj a unor soluții de acoperire distincte.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
Produsele ,,Ca Altădată… bucate romanesti” sunt făcute cu pricepere, meșteșugite cu pasiune și aduse în prezent prin oameni profesioniști.
Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Vișinata este un lichior tradițional românesc, apreciat pentru aroma sa intensă și gustul dulce-acrișor.
Bere artizanala romaneasca, blonda si bruna, nepasteurizata.
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
In Muntenia se fac puricei traditionali cu branza dar si cu jumari.
Pe langa variantele traditionale de carnati de casa, din diferite tipuri de carne, retetele lor variaza si in functie de regiunea in care sunt facuti, avand ingrediente care le confera o aroma aparte.
Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.
Brânza lui Vodă, produsă de Căşăria Petruvio a lui Viorel Trifan a obţinut medalia de argint la concursul "International Cheese Awards 2016".
Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.
„Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.
In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.
Mici de casa atestați cu logo-ul national în România.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Tuica Taria lui Catalin este un produs atestat traditional 100% fabricat din prune.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Angst a lansat o gama produsa dupa retete romanesti consacrate. Aceasta gama a aparut din nevoia de a intari valorile si traditiile romanesti si de a le pastra si pentru generatiile viitoare.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Incepand cu data de 06.07.2018 produsul ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev