Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna este al doilea produs atestat in Registrul national al produselor traditionale (RNPT).
Iepurasul isi face cuib in Piata Mare din Sibiu cu zece zile inaintea sarbatorii pascale.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.
Cel mai important concurs autohton de cofetarie s-a desfasurat vineri 4 aprilie, in cadrul expozitiei GastroPan de la Brasov.
Uleiurile presate la rece extravirgine Cardinal sunt: de nuca, de in, de susan, de dovleac, de catina, de soia, din germeni de grau, de samburi de struguri si de floarea soarelui.
Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.
Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.
Conform traditiei populare romanesti, luna aprilie se mai numeste si „Prier”.
Industria ciocolatei si cofetariei a decernat trofeele Colectiile Intersuc la expozitia Europain Paris si pentru gama ecologica
Regina Tchelly De Araujo Freitas este o tanara braziliaca intreprinzatoare care isi pune amprenta pe scena culinara braziliana, cu un proiect numit Favela Organica.
Totul a inceput in 1974 cand Joseph Wilhelm si Jennifer Vermeulen au infiintat o mica ferma si un magazin auto de produse alimentare ecologice in Augsburg, Bavaria.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.
Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.
Atestatul de produs traditional nr. 01 a fost emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale — Directia Generala Industrie Alimentara — in data de 6 martie 2014.
Sucevenii vor descoperii noi varietati de desert si dulciuri traditionale, la Shopping City Suceava, in cadrul “Targului de dulciuri”.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
O cafea minunata din cereale ecologice, pentru o dimineata sau o seara placuta.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
Ne reintoarcem la Campina, prima data in acest an, de joi, 20 februarie, de data aceasta pana duminica, 23 februarie 2014.
De joi, 13 februarie, pana duminica, 16 februarie 2014, asteptam toti ploiestenii la savurosul Targ cu Bunatati din Ploiesti, Centru, zona Hale – Parcul Toma Socolescu.
Descoperiti produsele S.C. SONNENTOR S.R.L la BioFach 2014 Nürnberg, 12-15 Februarie, cel mai mare targ de produse Ecologice din lume!
Produsul „Žemaitiško kastinio gamintojai” din Lituania, a fost inregistrat ca si specialitate traditionala garantata.
Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.
Anul acesta targul preparatelor de casa din cadrul Slana - Fest se va organiza in doua locatii:
Magiunul de prune Topoloveni, sofranul si branza greceasca vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA
In perioada 17-26 ianuarie 2014, va avea loc la Berlin a 79-a editie a „Grune Woche” - manifestare la care este prezent si un grup de noua producatori din Maramures.
Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev