Panforte este un traditional desert de Craciun, continand fructe si nuci, care dateaza din secolul al 13-lea si este originara din Siena, regiunea Toscana.
Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
Federatia Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, care are ca fondatori 9 asociatii judetene de produse traditionale (Satu Mare, Maramures, Arad, Iasi, Suceava, Harghita, Valcea, Sibiu si Alba), prin presedentele Calin Maties, a declarat ca produsele traditionale sunt mai gustoase decat cele de serie.
Este sortimentul de branza cel mai vechi cunoscut la noi. Se prepara din cas obtinut din lapte de oaie, in timpul verii.
Pasiunea pentru plantele medicinale a dus-o la aproape 2.000 de kilometri de tara natala. Este vorba despre Katharinei, o elvetianca care a pus pe picioare, la Firiteaz, langa Arad, o ferma in care cultiva plante medicinale bio, cereale bio si alte culturi bio.
Exista un magazin online dedicat comercializarii uleiului de masline, ce vine in sprjinul celor care vor sa cumpere produse de calitate superioara la preturi competitive.
Ograda Taranului a fost facuta pentru cei care cred ca mai sunt si lucruri frumoase si sanatoase pe lumea aceasta, pentru cei care traiesc cu nostalgia bunatatilor de alta data, pentru care paine de casa inseamna mirosul vacantelor de vara de la tara.
Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.
„Saucisse de Montbéliard” este un carnat usor curbat sub forma unui cilindru cu un diametru de minimum 25 mm produs din carne de porc.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
Particularitatile locale permit capsunelor din regiune Nîmes, Franta sa iasa in evidenta fata de alte zone franceze de productie, mai ales prin perioada timpurie de comercializare.
Eichsfelder Feldgieker” (IGP) este un carnat crud, ferm la taiere, cu gust tipic, usor acidulat, produs in Eichsfeld, o regiune din Germania Centrala.
Carnea cu denumirea de origine „Prés-salés de la baie de Somme” DOP, Franta, provine de la miei in varsta de pana la 12 luni, crescuti pe mlastini saraturate timp de minimum 75 de zile.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev