"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
De mai multi ani un complex hotelier organic, s-a construit in estul orasului Istanbul (Turcia), intr-o zona impadurita a muntilor Kandira.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
Editia 2014 a Targului de Craciun din Sibiu a debutat in 21 noiembrie.
Unde altundeva sa sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei, daca nu la Sinaia, orasul regalitatii, cu istorie si atmosfera de poveste?
Targul de Craciun, a inceput, luni, in fata Palatului Administrativ, organizatorii anuntand ca, pe langa produsele specifice au fost pregatite mai multe spectacole.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
In ajun de Sf. Andrei, Primaria Capitalei da startul Sarbatorilor de Iarna.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, isi extinde gama de lactate bio si lanseaza Olympus Lapte Bio de Consum, primul lapte organic de consum, produs local.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
In cursul unei expeditii arheologice, oamenii de stiinta de la Saint-Petersburg au descoperit soiuri vechi de pere in regiunea Maikop, Republica Adigheia, a caror varsta este de aproximativ 5000 de ani.
Agropan, Gherla, judetul Cluj a folosit fonduri UE pentru a extinde si moderniza capacitatea de productie de panificatie.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana.
Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va invita in perioada 24 - 26 octombrie 2014, la Targul de „Sfantul Dumitru”, patronul si protectorul acestui spatiu de traditie si spiritualitate romaneasca.
Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.
Sapunurile naturale Dr. Avraham sunt produse manual prin metoda „saponificare la rece”.
O mica ferma alpina constituita din gradini, livezi, si vie este situat la marginea localitati Chateauguay, Vermont (SUA).
Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Cluj-Napoca, organizeaza in perioada 8-12 octombrie 2014, al VIII-lea „Targ Regional pentru Artizanat si Mestesuguri, Regiunea Nord-Vest”.
Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.
Inceputul de octombrie ne gaseste la Sinaia, chiar in centrul orasului, in fata fostului sediu al Postei, si, asa cum i-am obisnuit pe sinaieni, dar si pe turisiti, vom avea bunatati, lucrusoare migalite cu drag si ateliere gratuite pentru copii.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
In perioada 23-27 octombrie 2014 are loc la Torino, Italia, "Salone Internatioanale del Gusto si Terra Madre 2014".
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
In comuna Sepreus, judetul Arad, agricultura ecologica se practica pe 15% din suprafata arabila a localitatii, incepand din anul 2013.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev