Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
Romania are in acest moment 480 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
SC RUS SRL, produce palinca 100% naturala, si in sticle imbracate in straie populare din Oas.
Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.
Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.
“National Enquirer”, afirma ca eroul “Piratilor din Caraibe” s-a asociat cu Vanessa Paradis mama celor doi copii ai sai pentru a lansa pe piata un vin fara alcool.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza din 25 pana in 27 septembrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din sos. Kiseleff nr 3 Targul lui Rapciune.
Fernando Funes Monzote, este un agronom cubanez cu studii superioare, care a cumparat un teren erodat de langa Havana.
In perioada 10 – 16 septembrie 2015, Iulius Parc din Cluj-Napoca, va gazdui Mesteshukar ButiQ, un concept in premiera pentru Romania.
Luna septembrie aduce la Polus Center Cluj-Napoca cel mai complex eveniment gastronomic din Romania si Sud-Estul Europei - Campionatul International de Gatit in Aer Liber.
In perioada 11 – 13 septembrie 2015 va avea loc cel mai vesel festival de bere din Transilvania – Septemberfest.
In anul 2002, Fundatia Mihai Eminescu a reusit sa salveze de la distrugere 100 de hectare de plantatie de meri, care a fost concesionata si luata in administrare.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza in plina vacanta “Targ de vara pana-n seara“ in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din sos. Kiseleff nr.3, de vineri 31 iulie, pana duminica 2 august.
De vineri, pana duminica, va asteptam la Targul de Sfantul Ilie, organizat de Piata Taraneasca la Muzeul National al Taranului Roman, din Bucuresti.
Vest-europenii se dau in vant dupa otetul de mere produs de Sc Aceto Srl din Batos, judetul Mures.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va astepta la o noua editie din 3 pana in 5 iulie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman si pe Aleea Samurcas.
Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza Targul de Sanziene, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 19-21 iunie 2015.
Denumirea „carnati de Plescoi” vine de la localitatea Plescoi, Buzau.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
Un grup de comercianti de produse ecologice din Germani au vizitat Sri Lanka, unde micii fermieri cultiva ananas, mango, papaya, nuci de cocos si alte fructe tropicale in ferme gestionate organic.
Chourica de Carne de Melgaco (IGP) Portugalia, este un carnat afumat, maturat la rece, in forma de potcoava, obtinut din carne de porc provenita din spata, fleica, resturi de fasonare si grasime de porc.
„Hollandse geitenkaas” este o indicatie traditionala, geografica IGP, pentru o branza cu pasta semitare produsa in Tarile de Jos, un produs maturat natural sau in folie, cu un mod de preparare asemanator cu cel al branzei Gouda, fabricata din lapte de capra provenit de la exploatatii de crestere a caprelor stabilite in Tarile de Jos.
Denumirea „Pöllauer Hirschbirne” DOP, Austria, se aplica numai perelor pentru cidru neprelucrate din soiul „Hirschbirne” (soi regional vechi), precum si perelor uscate si sucului de fructe nefermentat, obtinute din aceste fructe.
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev