Lactatele “Mandruta” de la EcoFerm Boldesti Scaieni, Prahova


 

EcoFerm - una dintre cele mai moderne ferme de crestere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) si producere de cereale si furaje (800 ha teren agricol) din tara, apartinand Grupului Cris-Tim, a fost inaugurata astazi, 17 ianuarie 2013.

La eveniment au participat si ministrul agriculturii, Daniel Constantin, alaturi de secretarul de stat, Achim Irimescu. Inaugurarea fermei, amplasata in localitatea Boldesti-Scaieni, jud. Prahova, a coincis cu extinderea domeniului de activitate a Grupului Cris-Tim si in domeniul lactatelor, astazi fiind lansata si gama de produse “Mandruta” cuprinzand, pentru inceput, lapte proaspat, lapte batut, sana, iaurt si smantana.

Fabrica de procesare a laptelui a fost finalizata in anul 2012 in urma unei infuzii de capital de 720.000 euro si va procesa exclusiv laptele obtinut in ferma proprie, iar grajdul ultramoderm a carui valoare se ridica la 675.000 de euro este dotat cu sisteme prin care intreaga activitate este computerizata, fiind atent monitorizate aspectele tinand de sanatatea si productivitatea animalelor.

Faptul ca aceasta fermă moderna se afla astazi intr-un proces de conversie pentru a obtine productie bio, este un exemplu laudabil, pentru ca vorbim de un jucator mare, si nu de un producator mic care se orienteaza catre productia bio. Pe aceasta zona exista o nisa foarte importanta pentru Romania si pe piata interna, dar si pe piata internationala. De asemenea, este laudabila intiatiava de a avea un concept integrat, lucru care este benefic si pentru cetatean, pentru ca produsul final este mult mai ieftin. Pornind de la productia vegetala si ajungand pana la desfacere in magazine proprii, lucrul acesta a eficientizat foarte mult activitatea”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

agroinfo.ro

 


Cautare