Targul Dragaica

Dragaica, cel mai vechi targ de la Curbura Carpatilor, si-a deschis portile, sambata 8 iunie 2019, pentru turisti si vizitatori din toate colturile tarii.

Editia din acest an a Targului Dragaica se va incheia pe 24 iunie, cand se sarbatoreste Ziua Dragaicii. Se implinesc 241 de ani de atestare documentara a targului. In fiecare seara vor avea loc concerte sustinute de nume mari ale scenei romanesti. Se va desfasura si anul acesta Festivalul "Benone Sinulescu".

Targul reprezintă un bun prilej de a face cunoscute marcile traditionale ale zonei - carnatii de Plescoi, covrigii de Buzau, Tamaioasa de Pietroasele, tuica de Patarlagele. La targul de acum 300 de ani veneau tot felul de negustori, pentruca Buzaul era la intretaierea drumurilor comerciale care legau Dobrogea cu Brasovul si Transilvania. Targul a aparut pe asanumitul drum al transhumantei. Inca de la primele intalniri din Targul Dragaicii, oamenii au invatat sa se rasfete cu turta dulce, Carnati de Plescoi si Tamaioasa de Pietroasele.