IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).
Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.
Comisia europeana a inregistrat denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia, pentru fisticul sicilian.
Pepenii verzi, fara seminte, au fost obtinuti de inginerii specialistii de la centrul CCCPN Dabuleni.
Cel mai mare producator ecologic de oua, detine in prezent 42.500 capete, distribuite in trei puncte de lucru, aflate in judetele Arges si Sibiu.
Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Combis este o societate romaneasca al carui domeniu de activitate este productia, distributia si comercializarea unei game variate de carne transata, carne carcasa si preparate din carne.
Suprafete tot mai mari de meri sunt cultivate organic in Austria.
Cultivarea florilor comestibile este o problema de cunoastere si daruire.
Sapte societati din judetul Neamt au lansat, 19 produse traditionale. Din aceastea, majoritatea sant produse lactate.
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Societatea Alpin 57 Lux s-a lansat in productia de inghetata in anul 1998.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev