Lactate VIO, judetul Vaslui


SC ILVAS SA Vaslui a luat fiinta prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a Laptelui, construita in anul 1971, transformata in anul 1991 in societate pe actiuni iar incepand cu anul 2002 face parte din Grupul de firme RACOVA.

 

Principalul obiect de activitate al societatii este prelucrarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate fiind cea mai mare fabrica de prelucrare a laptelui din judetul Vaslui.

 

In perioada 2003-2004 societatea a implementat un amplu proiect co-finantat cu fonduri SAPARD, de modernizare si retehnologizare a capacitatilor de productie, care au fost aliniate la standardele europene. In prezent capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 120 000 hl lapte / an. In anul 2004, pe langa procesul de modernizare si retehnologizare a unitatilor de productie societatea a implementat un proiect de schimbare a imaginii si a lansat pe piata gama de produse lactate VIO, produse naturale, de calitate superioara.

 

Produsele sunt recunoscute si bine apreciate de catre consumatori, iar firma se bucura de încredere din partea partenerilor de afaceri. In anul 2005 SC ILVAS SA a demarat implementarea unui sistem de management integrat calitate - siguranta alimentara, in conformitate cu prevederile standardului SR ISO 9001:2001 si principiile sistemului HACC obtinandu-se certificarea la sfarsitul anului. Sistemul HACCP a fost recertificat in anul 2008 prin implementarea standardului SR ISO 22000:2005. Tot in anul 2008 societatea a demarat si implementat sistemele de management de mediu in conformitate cu standardul SR ISO 14001:2005 si sistemul de managementul securitatii si sanatatii in munca in conformitate cu SR ISO 18001:2008 obtinandu-se certificarea la inceputul anului 2009.

 

In anul 2008 SC ILVAS SA VASLUI a finalizat si obtinut autorizarea sanitar veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animala fiindui atribuita stampila ovala cu numarul de autorizare L2. Acest lucru certifica faptul ca SC ILVAS SA Vaslui este o unitate sigura si respecta conditiile igienice si de calitate impuse de Uniunea Europeana.

 

Laptele materie prima provine in proportie de 80% de la cele 2 ferme din cadrul grupului de firme, restul fiind colectat de la ferme moderne din judetul Vaslui. Fermele grupului de firme au fost modernizate si retehnologizate cu utilaje si instalatii de ultima generatie aliniindu-se astfel la standardele europene. Laptele provenit din aceste ferme corespunde standardelor de calitate privind numarul total de germeni si celule somatice.

 

Productia poate fi structurata in 3 categorii:

Produse proaspete – lapte integral standardizat UHT 3.5%ug, lapte semidegresat UHT1.5%ug, lapte semidegresat UHT 1.8%ug, lapte pasteurizat semidegresat 1.8%ug., lapte pasteurizat integral standardizat 3.5%ug, lapte batut , iaurt , iaurt degresat , sana , smantana15%ug si  20%ug, .

Branzeturi – branza dulce

Unt – unt de masa

 

Produsele societatii noastre sunt comercializate in hypermarket-urile din regiune cat si prin magazinele de specializate in comercializarea produselor alimentare. Obiectivele imediate de dezvoltare ale firmei constau in diversificarea gamei sortimentale, marirea capacitatii de productie, cresterea cotei de piata prin extinderea zonei de desfacere.

 

 

Sursa: www.ilvas.ro