Branza Queso de Flor de Guía (DOP), Spania, are un caracter sezonier foarte pronuntat si sunt strans legate de sistemul traditional de productie.
In luna martie, brandul de brutarii - patiserii Paul a intrat pe piata romaneasca, dupa deschiderea primelor doua locatii: in centrul comercial Baneasa Shopping City si pe Calea Dorobantilor.
Tipul de animal considerat adecvat pentru furnizarea partilor de carcasa din care se produc jambonul care beneficiaza de denumirea de origine protejata este porcul de rasa iberica.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Graul „Farro di Monteleone di Spoleto” DOP, Italia, este un ecotip local al speciei Triticum dicoccum.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
SC NOVITA IMPEX SRL este o firma producatoare de paste fainoase situata in Satu Mare.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
„Pesca di Leonforte” cu indicatie geografica protejata (IGP), Italia, este produsul rezultat In urma cultivarii a doua ecotipuri locale de piersica.
„Ricotta di Bufala Campana” este un produs lactat proaspat, din Italia, obtinut prin coagularea termica a proteinelor din zerul de lapte de bivolita, materie prima rezultata in urma produciei de mozzarella de bivolita.
Denumirea de origine protejata (DOP) vanata rosie „Melanzana Rossa di Rotonda”, (Italia), se obtine din ecotipul Melanzana Rossa di Rotonda, din specia Solanum aethiopicum.
Delicatesele din Delta au incantat vizitatorii la cea de-a doua editie a festivalului gastronomic si etnocultural „D’ale Gurii Dunării”, care a avut loc la Uzlina, judetul Tulcea, in aceasta vara.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
Povestea salamului de Sibiu incepe, ca orice poveste, cu ‘’A fost odata’’… asadar, a fost odata un italian pe nume Filippo Dozzi
Produsul este o faina obtinuta prin macinarea boabelor de hrisca (Fagopyrum esculentum), planta cultivata in mod traditional in Bretania.
In judeţul Brasov sunt atestate 96 de produse: 41 din carne, 46 din lapte, 3 de panificatie si 6 din peste.
Parte a procesului de rebranding inceput la finalul anului 2009, producatorul de lactate Covalact a lansat sloganul “Covalact de tara. Prea bun. Prea ca la tara”.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
Ferma “Mos Capra” a fost infiintata in anul 2007 si este situata in localitatea Cochirleni, in apropierea Dunarii, la mica distanta de Cernavoda.
Pepeni galbeni din cultivarul „saccharinus” soiul „Piñonet” sau „Piel de sapo”, sunt destinati vanzarii in stare proaspata catre consumatori.
Carnatii si sunculita afumata din Maramures, sunt printre produsele preferate la targurile de produse ecologice, traditionale si naturale.
Magiunul natural de prune Topoloveni – primul aliment traditional romanesc medaliat de International Taste and Quality Institute, Bruxelles, cu distinctia „Superior Taste Award”.
Indicatia geografica protejata „Castana de Galicia” este rezervată castanelor obtinute din varietatile cultivate autohton din Galitia, Spania, destinate consumului uman si comercializate proaspete sau congelate.
Usturoiul Voghiera, DOP, este un produs de nisa din Italia, care permite producatorilor un venit garantat in prezent.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev