Castigatorul concursului de creativitate din cadrul primului eveniment expozitional din Romania „GASTROPAN” dedicat sectorului de morarit, panificatie si cofetarie, s-a intors cu o reteta spartana a “painii anticriza”.
Infiintata in anul 2002 firma ELIT a devenit un jucator principal pe piata carnii si a preparatelor derivate din aceasta in Romania.
„Pera de Lleida”, DOP, Spania, protejeaza fructele din specia Pyrus communis L., din soiurile „limonera”, „blanquilla” si „conference”, care apartin categoriilor de calitate extra si intai si sunt destinate consumului in stare proaspata.
Laboratoarele PlantExtrakt au fost înfiintate în 1992 ca firma mixta româno - germana cu sediul la Radaia, 14 km departare de Cluj Napoca, într-o zona nepoluata, în mijlocul naturii.
Uleiurile presate la rece Cardinal sunt uleiuri bio, extravirgine, nerafinate chimic, cu un rol important in alimentatie, mai ales in alcatuirea unei diete echilibrate si santoase. Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte.
La sfarsitul anului 2010 s-a deschis la Gheorgheni magazinul de desfacere a produselor certificate Transylvania Authentica.
Ecoforest si Eco 3V sunt societati comerciale specializate in producerea, prelucrarea si comercializarea de produse ecologice si agroturism ecologic.
Situata in Bucovina, la 14 Km de Suceava si la 25 Km de Falticeni, fabrica de produse Laktotrio din Horodniceni este recunoscuta pentru traditia in prelucrarea laptelui.
Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.
La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.
„Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).
Produseul „Oie d’Anjou” (IGP), Franta desemneaza gasca a carei carne este consumata sub forms de friptura, in mod traditional in timpul sarbatorilor de sfarsit de an.
SC FACOS SA se ocupa de fabricarea produselor din carne de vita, porc, pasare si vanat salbatic.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev