Carnea suculenta de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” , Anglia
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
Cartoful “Patata di Bologna” DOP, Italia, este cerut tot mai mult de catre consumatori.
Produsul este o faina obtinuta prin macinarea boabelor de hrisca (Fagopyrum esculentum), planta cultivata in mod traditional in Bretania.
Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
Uniunea Europeana a publicat soiul de ardei “Pemento do Couto, Galicia (Spania), ca produs IGP.
Pepeni galbeni din cultivarul „saccharinus” soiul „Piñonet” sau „Piel de sapo”, sunt destinati vanzarii in stare proaspata catre consumatori.
Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".
Indicatia geografica protejata „Castana de Galicia” este rezervată castanelor obtinute din varietatile cultivate autohton din Galitia, Spania, destinate consumului uman si comercializate proaspete sau congelate.
Branza “Provolone del Monaco” a fost inregistrata oficial, ca produs DOP, in registrul oficial al Uniuninii Europene.
Usturoiul Voghiera, DOP, este un produs de nisa din Italia, care permite producatorilor un venit garantat in prezent.
Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
Piave” DOP, Italia, este o branza tare si maturata, de forma cilindrica si cu pasta fiarta, obtinuta din lapte de vaca.
Castanele "Marrone di Caprese Michelangelo" DOP, din Italia, au obtinut recunoasterea la nivel european.
Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.
IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
Comisia europeana a inregistrat denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia, pentru fisticul sicilian.
Merele “Pommes des Alpes de Haute Durance” IGP (Franta) sunt fructe proaspete din soiurile de mere Golden Delicious, Gala si derivatele lor.
Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.
Produsul italian “Prosciutto di Sauris”, IGP, Italia este produsa in comuna Sauris, din regiunea Friuli Venezia Giulia.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
Ricciarelli di Siena IGP, Italia, sunt produse italiene de patiserie, obtinute din prelucrarea unui aluat copt cu migdale, zahar si albusuri de ou.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev