Cartofii DELL’ALTO VITERBESE
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Bucataria cubanez este o fuziune de retete culinare locale, spaniole, africane si din bucataria Caraibelor.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.
„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.
Denumirea de „Stromberger Pflaume” se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in aria geografica.
Produsul „Žemaitiško kastinio gamintojai” din Lituania, a fost inregistrat ca si specialitate traditionala garantata.
In Spania, in localitatea Jerez de langa Cadiz, se produc struguri albi, sarutati de soare, care dau unul dintre cele mai tari vinuri ale lumii: Xeres sau Sherry (cu peste 50% mai mult alcool decat celelalte vinuri).
Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.
Indicatia geografica protejata (IGP) „Melone Mantovano” se refera la pepenii galbeni in stare proaspata cu pulpa de culoare galben-portocaliu.
Magiunul de prune Topoloveni, sofranul si branza greceasca vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA
Bautura traditionala mexicana, Tequila, se regaseste in clasamentul celor mai importante marci de bautura din lume.
Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).
Indicatia geografica protejata „Plátano de Canarias” se refera la bananele din varietatea Cavendish, soiul Musa acuminata Colla (AAA), cultivate in Insulele Canare pentru a fi consumate în stare proaspata, dupa conditionare si ambalare.
Painea de secara “Salinātā rudzu rupjmaize” din Letonia a fost inregistrata recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs specialitate traditionala garantat (STG).
Fenland Celery (Apium graveolens) este denumirea data telinei care a fost plantata, cultivata si recoltata prin metode traditionale pe solurile bogate in turba de tip Adventurers 1 si 2 din anumite locuri din regiunile Cambridgeshire, Suffolk si Norfolk.
Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia este inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Gyoza sunt galuste din aluat umplute cu carne si legume specifice bucatariei chinezesti si japoneze si de obicei insotite cu sos din soia.
Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania este inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Maniocul (Manihot esculenta) este o planta tropicala din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substanta alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca.
Cuba Libre este un cocteil preparat din Coca-Cola, lamaie si rom.
Switchel este o bautura veche Amish folosita pentru a potoli setea si a restabili elctrolitii din corp dupa intense activitati fizice, precum sunt lucrarile agricole manuale.
Tartele „Lierse vlaaikes” din Belgia, sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Ciocolata calda mexicana este o bautura de ciocolata picanta facuta din ciocolata, vanilie, scortisoara, ardei iute, anason, si alte mirodenii
Mierea Slovenski med produsa in Republica Slovenia este protejata IGP.
Produsul IGP “Carn d’Andorra” provine de la rasa rustica Bruna d’Andorra sau din incrucisarea vacilor din această rasa cu tauri din rasele Charolaise, Gasconne si Limousine.
Vinul episcopului este o bautura traditionala in Olanda care se serveste de Sfantul Nicolae.
Sosul Peking este dulce-picant, obtinut din boabe de soia si condimente alese, atent selectate.
Concursul de Maestri brutari, Concursul international de arta a cofetariei, Cupa scolilor franceze se vor desfasura la “Europain & Intersuc”, Targul international de brutarie, patiserie, inghetata, ciocolata si cofetarie in perioda 8-12 martie 2014 la Paris-Nord Villepinte – Franta
„Pastel de Tentúgal”- IGP, Portugalia este un produs de patiserie dulce, realizat initial in manastiri, cu aluat subtire (0,06-0,15 mm), dintr-o combinatie de apa si faina, cu o umplutura cremoasa dintr-o combinatie de galbenusuri de ou si sirop de zahar.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev