Renumitele mezeluri traditionale din Corsica

Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.

Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.

Produsul „Žemaitiško kastinio gamintojai” din Lituania, a fost inregistrat ca si specialitate traditionala garantata.

Mai mult de 15 miliarde de euro reprezinta valoarea vanzarilor produselor alimentare si agricole protejate din Uniunea Europeana.

Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.

"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.

Magiunul de prune Topoloveni, sofranul si branza greceasca vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA

"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.

Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).

Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.

Painea de secara “Salinātā rudzu rupjmaize” din Letonia a fost inregistrata recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs specialitate traditionala garantat (STG).

Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.

Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia este inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.

Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania este inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.

Cuba Libre este un cocteil preparat din Coca-Cola, lamaie si rom.

Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.

Tartele „Lierse vlaaikes” din Belgia, sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.

Mierea Slovenski med produsa in Republica Slovenia este protejata IGP.

Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.

Vinul episcopului este o bautura traditionala in Olanda care se serveste de Sfantul Nicolae.

Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.

Concursul de Maestri brutari, Concursul international de arta a cofetariei, Cupa scolilor franceze se vor desfasura la “Europain & Intersuc”, Targul international de brutarie, patiserie, inghetata, ciocolata si cofetarie in perioda 8-12 martie 2014 la Paris-Nord Villepinte – Franta

Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.

Bucataria cubanez este o fuziune de retete culinare locale, spaniole, africane si din bucataria Caraibelor.

„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.

Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.

„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.

Denumirea de „Stromberger Pflaume” se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in aria geografica.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev