Carnatii KRANJSKA KLOBASA
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP.
"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.
In cursul unei expeditii arheologice, oamenii de stiinta de la Saint-Petersburg au descoperit soiuri vechi de pere in regiunea Maikop, Republica Adigheia, a caror varsta este de aproximativ 5000 de ani.
Mai mult de 15 miliarde de euro reprezinta valoarea vanzarilor produselor alimentare si agricole protejate din Uniunea Europeana.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana.
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.
Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.
Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.
Fileul ''Elena" este un produs STG (specialitate traditionala garantata) din muschiulet de porc, din nordul Bulgariei, la poalele Muntilor Balcanici Impaduriti Elena.
Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.
Loukanka Panagyurska (Луканка Панагюрска) STG, este un carnat uscat bulgaresc preparat din carne proaspata de bivol si de porc.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev