Ceapa rosie "MAKO", Ungaria
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Gofrele „Mariansko Lazenske oplatky”, IGP Cehia, sunt formate din doua discuri fine, intre care se afla un strat de umplutura.
Gouda Holland este o branza grasa (48 +), cu pasta semitare, maturata natural. Este produsa in Olanda, din lapte de vaca obtinut in fermele producatoare de lactate si se matureaza in camere speciale, fiind transformata intr-un produs pentru consum.
Orezul „Lezirias Ribatejanas” IGP, Portugalia, este un orez cremos cu o aroma catifelata.
Caisele Wachauer Marille, DOP, Austria se caracterizeaza printr-o aroma deosebita.
Trebonsky kapr, IGP, Cehia, este un peste proaspat ce apartine speciei „crapul comun“.
Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.
Rahatul Loukoumi Geroskipou, IGP, Cipru, este un tip de produs de cofetarie al carui principal ingredient este zaharul.
Uleiul din seminte de dovleac Stiria este o specialitate traditionala (IGP) a acestei provincii din Austria.
Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.
"Chevre fermier" (branza de capra) este foarte apreciata de cunoscatori si aproape orice regiune din Franta are specialitatea sa proprie de branza din lapte de capra.
Aceto Balsamico di Modena este un produs IGP, Italia.
Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.
Lintea "Pardina de Tierra de Campos" este un produs IGP din Spania.
Melton Mowbray Pork Pies IGP, sunt acoperite de o crusta din aluat de patiserie bombata lateral, care le confera forma bombata caracteristica.
Marca Zatecki Chmel, DOP, Cehia, poate fi utilizata numai pentru hameiul bine aroma din varietatea Saaz cultivata in regiunea Zatec (Saaz).
„Pierekaczewnik” se aseamana cu o cochilie de melc, iar acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne.
Carne proaspata „Boeuf de Bazas” este un produs IGP, Franta.
"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Slovenska bryndza IGP, Slovacia, este o branza alba, naturala, ajunsa la maturatie, tartinabila, cu ceva graunte, produsa in mod traditional.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Somonul scotian de crescatorie, este un produs IGP din Marea Britanie, foarte apreciat de consumatorii din intreaga lume.
Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.
Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
Carnatul afumat Alheira de Vinhais este un produs IGP din Portugalia.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev