Faimoasele azalee belgiene

„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.

„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
.jpg)
Comisia europeana a inregistrat denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia, pentru fisticul sicilian.

Merele “Pommes des Alpes de Haute Durance” IGP (Franta) sunt fructe proaspete din soiurile de mere Golden Delicious, Gala si derivatele lor.

Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.

Produsul italian “Prosciutto di Sauris”, IGP, Italia este produsa in comuna Sauris, din regiunea Friuli Venezia Giulia.

Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.

Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.

DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.

Ricciarelli di Siena IGP, Italia, sunt produse italiene de patiserie, obtinute din prelucrarea unui aluat copt cu migdale, zahar si albusuri de ou.

Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.

Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.

Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.

Cartoful “Patata di Bologna” DOP, Italia, este cerut tot mai mult de catre consumatori.

Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.

Gouda Holland este o branza grasa (48 +), cu pasta semitare, maturata natural. Este produsa in Olanda, din lapte de vaca obtinut in fermele producatoare de lactate si se matureaza in camere speciale, fiind transformata intr-un produs pentru consum.

Uniunea Europeana a publicat soiul de ardei “Pemento do Couto, Galicia (Spania), ca produs IGP.

Caisele Wachauer Marille, DOP, Austria se caracterizeaza printr-o aroma deosebita.

Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".

Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.

Branza “Provolone del Monaco” a fost inregistrata oficial, ca produs DOP, in registrul oficial al Uniuninii Europene.

Uleiul din seminte de dovleac Stiria este o specialitate traditionala (IGP) a acestei provincii din Austria.

Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.

Castanele "Marrone di Caprese Michelangelo" DOP, din Italia, au obtinut recunoasterea la nivel european.

Aceto Balsamico di Modena este un produs IGP, Italia.

IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).

Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.

Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.

Melton Mowbray Pork Pies IGP, sunt acoperite de o crusta din aluat de patiserie bombata lateral, care le confera forma bombata caracteristica.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev