Armagh Bramley Apple, special pentru retete culinare
	
Armagh Bramley Apple, din Irlanda de Nord, este un mar verde folosit in multe retete culinare pentru gatit in stare proaspata.
	
Armagh Bramley Apple, din Irlanda de Nord, este un mar verde folosit in multe retete culinare pentru gatit in stare proaspata.
	
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
	
Originile porcilor Cinta Senese, DOP, Italia, dateaza din Evul Mediu. Caracteristica cea mai importanta pentru acest porc sunt dungilor albe care da si numele rasei locale.
	
Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.
	
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
	
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
	
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
	
Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta.
	
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
	
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
	
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
	
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
	
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
	
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
	
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
	
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
	
Mierea „KOČEVSKI GOZDNI MED” (DOP), Slovenia are mai multe tipuri:
	
Midiile de crescatorie vii, se produc intr-o zona de crescatorie situat in golful Mont Saint Michel la sud de linia formata de turnul clopotnitei bisericii din Carolles si varful Chaîne.
	
Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.
	
Denumirea „Fichi di Cosenza” (DOP), Italia, desemnează exclusiv fructele uscate ale smochinilor domestici Ficus carica sativa (Domestica L.) aprtinand soiului Dottato (sau Ottato).
	
Lemnul dulce sau raculet (Glycyrrhiza glabra) este o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient, ale carei radacini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizata pentru aromatizarea dulciurilor si a bauturilor.
	
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
	
"Oravský korbáčik” IGP (Slovacia), este un sortiment de branza obtinuta prin etuvare, afumata sau neafumata, impletita in forma unui bici mic.
	
Mierea de munte „Miele delle Dolomiti Bellunesi” se obtine din nectarul florilor de pe teritoriul montan al provinciei Belluno, Italia, din ecotipul local „Apis mellifera”, prin incrucisarea dintre Ligustica si Carnica.
	
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
	
Fasolea „Fagiolo Cuneo” (IGP) desemneaza fasolea ca pastaile ceroase, cultivata in Italia.
	
Anul trecut in primele 10 locuri se gaseasea marcile Borsec, Poiana, Dorna, Timisoareana.
	
Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic.
	
„Prosciutto Amatriciano” IGP are o forma de pară, cu eliminarea piciorului; datorita finisarii traditionale extinse, cu o greutate minima la maturare de 8 kg.
	
„Longjing cha” este un ceai verde, produs in tara terta CHINA si are protectie DOP.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev