7.04.2017. Miscarea ecologica din Goa, India, a dus la cresterea cererii pentru bomboanele de ciocolata raw.
„Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.
''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.
Intr-un raport realizat de Serviciului Agricol Extern al Statelor Unite se afirma ca cererea de produse ecologice pe piata romaneasca este in continua crestere.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia, Italia.
Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.
Tinerii din Elvetia, prefera produsele credibile, chiar daca au venituri mai mici.
„Paska janjetina” DOP, Croatia, este o carne proaspata obtinuta prin sacrificarea mieilor de lapte tineri, masculi si femele, nascuti pe insula Pag.
14.03.2017. Darjeeling, o regiune din Himalaya, este sinonim cu ceaiul cel mai bun.
25.02.2017. Targul Martisorului s-a deschis la Muzeul Taranului in perioada 25 februarie - 1 martie 2017.
22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.
„Slana Fest” este un eveniment culinar dar si cultural gastronomic ce are loc la EXPO TRANSILVANIA din Cluj-Napoca, annual in luna februarie.
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
La targul secular ''Fiera di San Valentino'' din Bussolengo, Italia, produsul ''Il Bacio di San Valentino'' a castigat concursul omonim de ziua indragostitilor.
Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.
"Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
6.02.2017. SONNENTOR Romania va asteapta cu mult Drag si Bucurie la BioFach 2017.
Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:
Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
Firmei PROVIVO, din Satu Mare, a ales sa produca fructe, sucuri si alte produse ecologice care sa sustina un stil de viata sanatos si sa conserve natura si mediul ambiant.
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.
Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
„Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
Bisericii Ortodoxe Române si-a propus o schimbare radicala certificand ecologic patrimoniul funciar a celor 500 de manastiri, prin vointa actualului patriarh Daniel.
SOD natural, este bogat in substante cu activitate de epurare a radicalilor liberi de oxigen, si brevetata de Institutul Cantacuzino, Bucuresti, in 1989.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev