In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.
„Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.
Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
„Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.
Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
SC AND-VAR Mezes SRL ofera spre vanzare turta dulce traditionala.
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Targul de Craciun Oradea 2016, isi deschide portile in Piata Unirii, in paralel cu Cetatea Oradea, in perioada 30 noiembrie – 31 decembrie.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.
Targul de Iarna s-a deschis la Arad, in ziua de 18 noiembrie 2016 si se va inchide in data de 8 ianuarie 2017.
Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.
In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Prisaca Transilvania, din Cluj-Napoca, ofera un amestec natural de miere, plante, fructe, uleiuri si seminte ce ocrotesc sanatatea.
Cea de-a 10-a editie a Targului de Craciun din Sibiu va fi inaugurata in 18 noiembrie ora 19, cu un concert de nai.
„Hannlamb” IGP, desemneaza carcasele si bucatile de carne de la oile si de la mieii din rasa „gutefar” care sunt fatati, crescuti si sacrificati in aria geografica Gotland.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
Povestea Nando's a inceput cu secole in urma, cand exploratorii portughezi a ridicat ancora pentru a cauta drumul pe mare spre mirodeniile din Indiile de Est.
In cadrul acestei manifestari, in casutele de pe Aleea Negustorilor Romexo Bucuresti, expun expozantii de produse alimentare traditionale, mestesugarii si comerciantii de obiecte de artizanat din cele mai diverse categorii.
Dosarul cu cererea de atribuire a Indicatiei Geografice Protejate pentru 'Scrumbia de Dunare afumata' a fost transmis la Uniunea Europeana.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev