Cartofii „Bamberger Hörnla”, IGP, parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.
„Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.
Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.
O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':
„La Nea Marin”, restaurant cu specific traditional romanesc din zona Vitan Mall Bucuresti vom gasi ciolanul aburit de porc la gratar.
Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
Unii oameni din Ucraina, nu mananca nimic in ajunul Craciunului, pana cand apare pe cer, prima stea.
27.11.2017. Targul de Craciun din Piata Unirii, a fost inaugurat, vineri 24 noiembrie 2017, cand s-a dat startul cumparaturilor de la cele peste 80 de casute cu bunati si cadouri de sarbatori.
25.11.2017. In perioada 25-26 noiembrie, caravana “Alege oaia!” se afla la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania.
Cea mai mare piata de Craciun, din Berlin, este situata in districtul Spandau.
In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.
Cand spui „Festivalul Fructelor de Padure” te gandesti la comuna Cosna, judetul Suceava – zona renumita pentru fructe de padure.
Compania Taifun-Tofu GmbH din Freiburg (Germania), avand o istorie de 30 de ani, ofera branza de soia ''Tukan bio & vegan''.
Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.
Potrivit Asociatiei Comerciale Organice (OTA), piata americana de produse ecologice se dezvolta foarte mult.
Piata de Craciun din Frankfurt atrage in fiecare an mii de oameni care se bucura de cadourile cumparate din frumosul oras german.
Frunzele sale subtiri si suple, dar si gustul amarui si acru fac din varza „Varaždinsko zelje” DOP, Croatia, un ingredient esential al mancarurilor traditionale locale.
15.11.2017. „Salchichón de Vic” (Llonganissa de Vic) este un carnat traditional din Catalonia, Spania.
Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.
Populatia walser, care venit din Elvetia, tara vecina, si stabilita pe teritoriul Ossola, din regiunea Piemonte, Italia, a dezvoltat o tehnica proprie de obtinere a branzeturilor.
„Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.
Intre 22 noiembrie si 30 decembrie 2019, se desfasoara Targul de Craciun Cluj-Napoca.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
In orasul Johannesburg, Africa de Sud, exista o atmosfera rurala in Fourways Farmers' Market, care ii tin pe turisti departe de doctor.
19.10.2017. Incepad de joi, 19 octombrie pana sambata, 21 octombrie, in centru, in parcul din fata Halelor Centrale, ii puteti intalni pe producatorii si artizanii de la Targul cu Bunatati si Dichisuri care vor aduce, produse naturale, dupa retete traditionale si obiecte lucrate manual.
Amplasata intr-o locatie linistita si retrasa, inconjurata de natura, ferma ecologica ''Agriturismo La Finca'' din Elvetia ofera o experienta unica de vacanta.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev