Targul international de agricultura de la Paris

Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati, in fiecare an la Porte de Versailles.

El gazduieste expozanti si vizitatori veniti din Franța, din alte tari europene, din Africa, din Asia, etc.. Sunt abordate: tematica noilor obiceiuri comportamentale ale consumatorilor; si importanta tinerilor in crearea propriilor afaceri agricole. Nu lipsesc nici concursurile care premiaza cei mai buni crescatori de animale, producatori de vinuri si tineri fermieri. Participa 1200 de crescatori de animale cu sapte specii zootehnice diferite si 372 de rase de animale.

Vinurile expuse in cadrul concursului sunt preselectate anterior din 16.000 de esantioane diferite, dintre care, doar 55% sunt admise la concurs. Mai sunt premiate produsele din carne, lactatele, produsele apicole, stridiile, pastravul afumat, berea, carnea de vita si whiskey-ul francez. Vizitatorii pot cumpara produse din regiuni franceze emblematice precum Martinica, Tahiti, Guadelupa, Insula Reunion, Guiana si Noua Caledonie. Sunt expuse pe standuri noile inovatii din domeniul agricol, cum ar fi irigatia de precizie si noile inventii in domeniul roboticii.