Iris Bio - pasiune pentru paste de calitate

Cooperativa agricola Iris, din Italia a fost infiintata in 1978 de un grup de tineri care au crezut in cooperare si in agricultura ecologica.

Ei au realizat un proiect durabil care respecta natura si omul dar si care produce cele mai bune paste organice din boabe furnizate de fermierii ecologici ai cooperativei. Pionierul ecologist Maurizio Gritta este de 40 de ani, forta motrica din spatele firmei. El intentioneaza sa aduca in aceste zile marca Iris Bio, pe piata Germaniei.

Culturile din cadrul cooperativei au o rotatie de 5/7 ani. Acestea sunt: graul dur, graul moale, graul spelta, hrisca, meiul, orz, legumele pentru frunze, dovlecii, rosiile si legumele de sera. Utilizeaza ingrasamnatul verde ca fertilizat; adica seamana un amestec de seminte diferite care fixeaza azotul si imbogatesc solul cu substanta organica. In plus fata de aceasta fertilizare de baza, se mai folsesc gunoiul de grajd si compostul la culturile care fixeaza azotul, dar si mulciul de hartie la legumele cultivate pe straturi.

 

 


Cautare