Targul de paine 2018

In perioada 28 - 30 septembrie 2018, a avut loc in Parcul National, Bucuresti cea de-a XVII – a editie a “Targului de paine”.

Este un festival dedicat traditiilor si obiceiurilor legate de producerea painii, de la culesul spicelor de grau, pana la coacerea painii traditionale. In cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de demonstratii practice de realizare a painii la cel mai vechi cuptor de paine, testul, precum si la cuptoare traditionale pe vatra, cei prezenti putand degusta, gratuit, mostre din aceste produse.

Peste 40 de producatori si mesteri traditionali au expus, spre vanzare, diverse produse de panificatie, dar si alte bunuri, specifice unui inceput de toamna in gospodaria traditionala romaneasca. Mesterii populari aur adus o serie de obiecte specifice gospodariei sau de artizanat traditional: ceramica, linguri si alte cioplituri in lemn, oua incondeiate, imbracaminte. Festivalul a cuprins o serie de expozitii tematice intitulate generic "Drumul painii", care au prezenta unelte agricole folosite in ultimul secol si produse de panificatie specifice unor momente din viata taranului roman.