Gyoza sunt galuste din aluat umplute cu carne si legume specifice bucatariei chinezesti si japoneze si de obicei insotite cu sos din soia.
Procesul de realizare a retetei gyoza poate fi de lunga durata si pentru a devenii totul mai usor se realizeaza in comun de catre membrii familiei. Umplutura se face de obicei din felii de varza, ceapa verde tocata, ghimbir tocat si usturoi. Varza este oparita in apa fierbinte si taiate in bucati subtiri. Odata ce varza sa racit, se adauga legumele ramase. La umplutura se adauga carne de porc, de pui sau creveti, ulei de susan si sos de soia.
Aluatul este facut din faina si apa si au forma de semiluna. Gyoza poate fi preparata prin fierbere, abur, sau prajit la tigaie. Metoda preferata este o combinatie de abur si prajit la tigaie. O cantitate mica de ulei este utilizat pentru a praji aluatul, care se transforma intr-o pielita de culoare aurie. Se adauga apoi apa in tigaie, un capac pentru a acoperi gyoza, si se fierbe la abur. Odata ce Gyoza este gata, se serveste imediat. Galustele sunt de obicei servite cu sos de soia si otet. Pentru a condimenta sosul se adauga chili, ulei, ghimbir si usturoi. Galustele Gyoza se gasesc, in general, congelate iar in pachete se mai afla sosul gata preparat, pentru a fi servite cat mai rapid ca aperitiv sau fel principal.