TRADITIONAL CUMBERLAND SAUSAGE

Traditional Cumberland Sausage” (IGP) este un carnat condimentat de porc, rulat in spirala.

Trasatura distinctivă a acestuia este ca, spre deosebire de alti carnati, acesta nu este legat, fiind lung si incolacit. „Traditional Cumberland Sausage” are o formă cilindrica atunci cand este derulat, insa produsul final este incolacit pentru a obtine forma sa distinctiva de spirala. Are o textura neomogena, in general de culoare roz, iar condimentele sunt vizibile pe alocuri. Carnatii au dimensiuni si greutati care variaza de la magazin la magazin, fiind comercializati in diverse puncte de vanzare, cum ar fi macelariile traditionale, supermarketurile, magazinele de delicatese si magazinele de produse alimentare. Ingredientele pentru „Traditional Cumberland sausages” sunt: carne de porc dezosata; pesmet; apa/gheata; condimente – piper alb, piper negru, sare, cimbru, salvie, nucsoara, mirodenie din coaja uscată a nucsoarei, ardei Cayenne. 

Traditional Cumberland Sausage” este destul de condimentat, datorita cantitatii generoase de piper adaugata, care este insotita de un gust puternic de ierburi. Se presupune ca, initial, „Traditional Cumberland Sausage” s-ar fi facut din carnea rasei locale de porc, Cumberland Pig, care era rezultatul incrucisarii cu rasa Marele Alb si care s-a dezvoltat ulterior in clima rece si umeda din regiune. Porcul din rasa Cumberland era mai scund si avea o constitutie mai solida decat rasa Marele Alb, cu un strat gros de grasime dorsală, cu un rat mai puternic si un spate mai lat. Porcul din rasa Cumberland a disparut la inceputul anilor '60, dar existenta sa este legata de producerea „Cumberland Sausage”. Macelarii din Cumbria continua sa faca acest produs local distinctiv utilizand o reteta transmisa de-a lungul multor generatii, pastrand totodata caracteristicile traditionale ale dimensiunii si formei carnatului. „Traditional Cumberland sausage” este renumit pentru unicitatea gustului, a texturii si a formei sale traditionale. Folclorul local sugereaza ca, initial, carnatul a aparut odata cu fluxul de mineri germani in zona, in secolul al XVI-lea. Exista multe teorii legate de originea si forma sa distinctivă. Una dintre acestea este ca forma a fost introdusa in epoca elisabetana de catre minerii germani, pentru a le reaminti de carnatii carnosi pe care ii aveau în Germania.