Tomatele „PIENNOLO DEL VESUVIO”
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Usturoiul „Ail blanc de Lomagne” este un produs IGP din Franta.
Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.
Denumirea de origine protejata (DOP) „Cereza del Jerte” se refera exclusiv la ciresele de masa care se consuma proaspete.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.
„Mazapan de Toledo” IGP, Spania, este o pasta fina si compacta obtinuta prin amestecarea sau framantarea cu zahar sau zaharuri a migdalelor crude, decojite si macinate.
Aceto Balsamico di Modena este un produs IGP, Italia.
Mierea de pin din Alsacia este o miere autentica suta la suta.
Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.
Pays de d `Auge din Normandia este unul dintre cele mai pitoresti regiuni din Franta.
"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.
Bergamot (denumirea stiintifica Citrus bergamia Risso) face partea din familia citricelor si a aparut pentru prima data in Calabria din anul 1300.
Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.
Produsul "del Baix Ebre-Montsia", DOP, Spania, este un ulei de masline extravirgin.
Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
"Pane di Altamura", DOP, Italia, este un produs de panificatie obtinut din remacinarea fainii de grau dur.
"Chevre fermier" (branza de capra) este foarte apreciata de cunoscatori si aproape orice regiune din Franta are specialitatea sa proprie de branza din lapte de capra.
Denumirea de origine protejata „Zafferano di Sardegna” este rezervata sofranului uscat in stigmate sau fire provenind din cultivarea speciei Crocus sativus L.
„Cipollotto Nocerino” DOP, Italia, se refera la bulbul de ceapa din speciei Allium Cepa L.
Lintea "Pardina de Tierra de Campos" este un produs IGP din Spania.
„Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.
Carne proaspata „Boeuf de Bazas” este un produs IGP, Franta.
Descrierea produsului „HUITRES MARENNES OLERON” (IGP), din Republica Franta.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev