Coltunasii traditionali din Sardinia
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia, Italia.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia, Italia.
Casul Montasio, DOP, Italia se poate lauda cu denumirea de "Produs Montan".
Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.
Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.
22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.
Toscana, este o importanta regiune viticola din Italia situata la 30 km de Florenta si ofera cel mai bun vin rosu Chianti. Ea ocupa ca suprafata viticola locul 3 in Italia dupa Sicilia si Puglia, insa nivelul de calitate a vinurilor sale este unul cu totul si cu totul exceptional.
Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.
„Asperges du Blayais”, IGP Franta, este in întregime fraged si cu un gust placut, fara fibre si fara gust amar.
"Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.
Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.
„Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.
Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.
Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.
“National Enquirer”, afirma ca eroul “Piratilor din Caraibe” s-a asociat cu Vanessa Paradis mama celor doi copii ai sai pentru a lansa pe piata un vin fara alcool.
In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.
Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.
„Poulet du Perigord” IGP, Franta, este un pui provenit din rase de pasari cu crestere lenta, de tipul gat golas.
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
„Saucisson sec d’Auvergne” este un carnat fermentat si apoi uscat, compus dintr-un amestec de carne de porc tocata, sarata, si codimentata cu mult usturoi.
Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.
Pozitia geografica unica a Siciliei creeaza conditiile naturale pentru obtinerea unui ulei de masline extravirgin cu caracteristicile chimico-fizice deosebite.
Focaccia di Recco col formaggio IGP, este un produs de patiserie din Italia, inregistrat la UE, incepand din luna ianuarie 2015.
Carnea de vita Vacuno del Pais Vasco (Euskal Okela), Spania, este apreciata pentru aroma, finetea, si suculenta ei, deoarece, vitele sunt crescute in trashumanta, pe pasune, in aer liber, tot timpul anului.
Gorgonzola, DOP, Italia, este o branza albastra produsa in provincia Milano, Italia incepand din secolul al XI-lea.
Vinul de Rioja este unul ferm si un pic auster ce benificiaza de o profunzime spectaculoasa, cu arome de pruna, lemn dulce, tutun si minerale.
Italia, stat membru al Uniunii Europene, a inregistrat branza Pecorino Crotonese cu Denumire de Origine Protejata DOP.
„Miel de Liébana”, DOP, Spania, este un produs alimentar, fabricat de albinele melifere din nectarul florilor sau din secretiile provenite din partile vii ale plantelor care cresc in ecosistemele din Liébana.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
Denumirea de origine protejata „Pane Toscano” desemneaza painea obtinuta cu ajutorul unui sistem tipic de prelucrare aplicat in Toscana, Italia.
Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev