Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
Produsul este preparat integral din carne, organe si slanina de porc, condimente, pus in membrane naturale, conform retetei traditionale, cu respectarea normelor sanitare si sanitare veterinare.
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
Printre producatorii damboviteni atestati traditional, se numara si firma Sc Parmen SRL, cu sediul in comuna Valenii de Dambovita, care produce tuica de pruna, rachiu de mere si rachiu de pere si suc 100% natural de mere sau de pere.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
In judetul Galati, gama produselor cu eticheta „Bun, gustos si natural” realizate in sistem traditional creste de la an la an.
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.
Daca doriti sa degustati bunatatile traditionale ZIMBRIA, producatorii din Galati au pregatit, in magazinele deschise in Bucuresti, adevarate surprize.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev