16.10.2017. Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.

Read More

5.10.2017. Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.

Read More

22.09.2017. Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.

Read More

13.09.2017. Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.

Read More

31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.

Read More

22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.

Read More

7.02.2017. "Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.

Read More

In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.

Read More

Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.

Read More

Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.

Read More

In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.

Read More

Poulet du Perigord” IGP, Franta, este un pui provenit din rase de pasari cu crestere lenta, de tipul gat golas.

Read More

Saucisson sec d’Auvergne” este un carnat fermentat si apoi uscat, compus dintr-un amestec de carne de porc tocata, sarata, si codimentata cu mult usturoi.

Read More

Exista mai multe explicatii pentru pacalelile de 1 aprilie care au loc in Franta si in intreaga lume.

Read More

Drobusorul (Isatis tinctoria) este o planta ierboasa care apartine familiei Brassicaceae.

Read More

Asperges du Blayais”, IGP Franta, este in întregime fraged si cu un gust placut, fara fibre si fara gust amar.

Read More

Regiunea Landes este o vasta campie din sud-vestul Frantei unde se gaseste acum cea mai mare padure de pini din Europa, plantati in mijlocul secolului 19, pe timpul domniei lui Napoleon III.

Read More

Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.

Read More

National Enquirer”, afirma ca eroul “Piratilor din Caraibe” s-a asociat cu Vanessa Paradis mama celor doi copii ai sai pentru a lansa pe piata un vin fara alcool.

Read More

Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana in data de 2 octombrie 2014.

Read More

Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.

Read More

Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.

Read More

In fiecare an in luna iulie, la Montegrosso, in Corsica, Franta, are loc festivalul Fiera di l'Alivu.

Read More

Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.

Read More

Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.

Read More

Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.

Read More

Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC din martie 2014.

Read More

Pe 8 decembrie in Lyon , are loc "La Fête de lumières" (Sarbatoarea luminilor) , ocazie cu care sunt puse la ferestre lumanari , ca un omagiu adus Fecioarei Maria.

Read More

Concursul de Maestri brutari, Concursul international de arta a cofetariei, Cupa scolilor franceze se vor desfasura la “Europain & Intersuc”, Targul international de brutarie, patiserie, inghetata, ciocolata si cofetarie in perioda 8-12 martie 2014 la Paris-Nord Villepinte – Franta

Read More