Carnea cu denumirea de origine „Prés-salés de la baie de Somme” DOP, Franta, provine de la miei in varsta de pana la 12 luni, crescuti pe mlastini saraturate timp de minimum 75 de zile.

Berbecii reproducatori apartin raselor „Suffolk”, „Hampshire”, „Roussin”, „Ile de France”, „Rouge de l’Ouest”, „Boulonnais” si Vendéen”. Cu exceptia unor cazuri specifice de repopulare a turmei, declarate organismelor de supraveghere competente, femelele reproducatoare provin din oi crescute pe mlastini saraturate, in ferme autorizate sa exploateze mlastinile sa raturate pentru activitati de pasunat. Carcasele trebuie sa prezinte urmatoarele caracteristici: greutate minima: 16 kg; conformatie: profil rectiliniu la subconcav si dezvoltare musculara de nivel mediu la inalt (clasa U, R sau O din grila EUROP); stare de ingrasare: usoara, pana la completa (clasa 2 sau 3 din grila EUROP); grasime externa si interna cu consistenta ferma si avand culoarea de la alb la alb-crem. Carnea se distinge prin culoarea sa roz. Ea ramane extrem de suculenta pe parcursul gatirii si pastreaza aceasta caracteristica pe toata durata masticatiei, oferind arome intense si persistente. 

Mieii si berbecii se hranesc in principal prin pasunatul maritim pe mlastinile sarsturate. Cresterea mieilor presupune 3 etape succesive. Prima etapa este o perioadă postnatala, pe parcursul careia hrana mieilor consta in principal din laptele matern. Aceasta perioada are o durata cuprinsa intre minimum 60 si maximum 90 de zile. in partea de inceput a vietii animalului, laptele matern poate fi suplimentat cu lapte praf, furaje sau concentrate. A doua etapa este o perioada de pasunat maritim de minimum 75 de zile, cu minimum 4 ore de pasunat pe zi, dintre care 60 de zile cu minimum 7 ore de pasunat pe zi, pe parcursul careia mieii raman in sectoarele autonome de pasunat identificate. Perioada de pasunat maritim poate fi întrerupta fie la sfarsitul zilei, atunci cand animalele se intorc pe parcelele de evacuare aflate la mai putiin de un kilometru de sectorul autonom de pasunat utilizat, fie atunci cand mlastina saraturata este acoperita de apele mareelor de primavara, iar animalele se intorc pe parcelele de evacuare. Pe parcursul perioadei de pasunat maritim este interzisa hranirea animalelor cu concentrate, furajele fiind singurul supliment alimentar permis in hrana mieilor si a berbecilor. Zilele în care animalele sunt adunate pe parcelele de evacuare nu sunt considerate zile de pasunat maritim. 

A treia etapa este o perioada facultativa de finisare cu o durata care nu trebuie sa depaseasca o zi la fiecare 4 zile de pasunat maritim sau un total de 6 saptamani. Mieii care parcurg o etapă de finisare primesc o hrana pe baza de furaje si de concentrate. In cazul mieilor finisati, perioada de pasunat maritim – inclusiv zilele in care mlastina saraturata este acoperita de mareele de primavara – reprezinta cel putin jumatate din durata de viata a animalului. Cantitatea totala de furaje si cel puțin 65 % din cantitatile de hrana uscata distribuite zilnic trebuie sa provina din aria geografica identificata si de pe parcele ale caror soluri sunt compuse din sedimente marine recente de joasa altitudine si supuse aerosolilor marini. Furajele se compun din iarba proaspata, pascuta sau conservata sub forma de fan sau faneata cu un continut de substanta uscata de peste 50 %, din radacini si tuberculi si din legume. Concentratele se compun din cereale, tarate de grau, turte de soia, rapită, floarea-soarelui si in pulpa de legume, melasa, lucerna uscata, suplimente minerale si vitamine.

 

 

Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.

Read More

Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.

Read More

 

Midiile de crescatorie vii, se produc intr-o zona de crescatorie situat in golful Mont Saint Michel la sud de linia formata de turnul clopotnitei bisericii din Carolles si varful Chaîne

Read More

„Agneau du Périgord”, (IGP), Franta, se refera la miei cu varsta de sacrificare intre 80 si 180 de zile, cu greutatea carcasei de 15-21 kg si o buna conformatie a acesteia datorita selectiei raselor de carne in cazul berbecilor, oile provenind din rase rustice sau semirustice.

Read More

 

Faina de castane “CHÂTAIGNE CORSE” este un produs DOP, realizat in Corsica (Franta)

Read More

 

In luna martie, brandul de brutarii - patiserii Paul a intrat pe piata romaneasca, dupa deschiderea primelor doua locatii: in centrul comercial Baneasa Shopping City si pe Calea Dorobantilor.

Read More


Read More


Read More

Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.

Read More

"Chevre fermier" (branza de capra) este foarte apreciata de cunoscatori si aproape orice regiune din Franta are specialitatea sa proprie de branza din lapte de capra.

Read More

Alacul "Petit Epeautre de Haute Provence" este un produs IGP, Franta.

Read More

Carne proaspata „Boeuf de Bazas” este un produs IGP, Franta.

Read More

Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.

Read More

Usturoiul Ail blanc de Lomagneeste un produs IGP din Franta.

Read More

Mierea de pin din Alsacia este o miere autentica suta la suta.

Read More

Pays de d `Auge din Normandia este unul dintre cele mai pitoresti regiuni din Franta.

Read More

Descrierea produsului HUITRES MARENNES OLERON(IGP), din Republica Franta.

Read More

 Carnea de vita "Bazas", IGP, Franta provine de la bovine din rasele Bazadaise, Blonde d'Aquitaine sau in urma incrucisarii dintre aceste doua rase. 

Read More