Indicatia Geografica "Vinars Vrancea"

Vinarsul VRANCEA, IGP, este bautura alcoolica obtinuta exclusiv din distilate de vin invechite in contact cu lemnul de stejar, care are o tarie minima la comercializare de 37.50% vol., ce nu poate fi supusa indulcirii sau aromatizarii.

In fabricarea acestuia este permisa doar adaugarea de extracte naturale din fructe (stafide, smochine, roscove, etc.) si a caramelului in scopul corectarii culorii produsului finit. Astfel, Vinarsul VRANCEA, se caracterizeaza prin aroma fructata de stafide, de struguri supracopti si fructe deshidratate: roscove, smochine, curmale, etc. completate de note florale delicate imprimate in special de soiurile de struguri semiaromate si aromate (ex. Aligote, Galbena de Odobesti, Sarba, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Frâncușa, Mustoasa, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Tămâioasa Româneasca, Riesling varietal, Plăvaie, Iordana, Crâmpoșie, Creteasca, Miorita, Traminer, Furmint, Gewurtztraminer, Cadarca, Băbeasca Gri, Pinot Gris).

Perioada de maturare si invechire a distilatelor, ii va conferi vinarsului note aromatice condimentate, in special de vanilie, cuisoara si scortisoara dar si note de mosc, tutun, ciocolata, tabac, etc. Arealul delimitat pentru obținerea Vinarsului Vrancea, cuprinde intreaga suprafata a Judetului Vrancea, si implict suprafetele arealelelor delimitate ale Podgoriilor Panciu, Odobești si Cotești. Vinarsurile Vrancea pot fi încadrate in diferite trepte de calitate, categorie mentionata obligatoriu in etichetarea produsului astfel: V= vinars", obţinut din distilate de vin învechite minimum un an; V.S. = vinars superior, obţinut din distilate de vin învechite minimum 3 ani; V.S.O.P. = Very Superior Old Pale, obţinut din distilate de vin învechite minimum 5 ani; X.O. = Extra Old, obţinut din distilate de vin învechite minimum 7 ani. Producatorul Vincon Vrancea S.A. se afla in Mun. Focșani, Str. Avântului, Nr. 12, Județul Vrancea

Tip atestat


Cautare