Promovare de produse traditionale iesene

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.

Competitia este adresata studentilor si elevilor care participa individual sau in echipa, coordonati de un cadru didactic si se afla la a doua editie. Concursul are loc In perioada 01 octombrie – 10 noiembrie 2018 si reprezintă un eveniment care isi propune promovarea si incurajarea consumului de produse alimentare realizate dupa retete traditionale. In acelasi timp, se urmareste stimularea spiritului antreprenorial al elevilor si studentilor prin valorificarea superioara a productiilor agroalimentare obtinute in fermele de marime medie si mica.

In data de 10 noiembrie 2018, ora 10.00, la Facultatea de Zootehnie, in Holul de Marmura, concurentii vor prezenta public povestea produselor si va avea loc degustarea preparatelor culinare. In urma jurizarii, vor fi inmanate diplome si premii. Cele mai bune produse, cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiei pentru Agricultura Judeteana Iasi, vor putea fi atestate ca produse traditionale.