Ciorba Episcopului Tarlati

Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.

Episcopul Tarlati după mai multe discuții cu colaboratorul florentin despre bucătăria franceză, s-a decis ca o parte din bucătăria franceză să fie adusă în Italia. Apoi, un bucătar toscan pe nume Sergio Lorenzi, a creat această rețetă unică.

Ingrediente pentru 8 persoane: 1 pui de 1,5 kg, 50 g unt, 50 g faina alba, 2 litri de supa de pui, 1 ceapa, 1 bucata de telina, 1 lingurita boabe de piper, 3 cuișoare, 2 frunze de dafin, 100 g smantana proaspata, 8 bucati de paine prajite, sare.

Într-o tigaie. se topește untul și se amestecă cu făina. Cand amestecul incepe sa arate ca o pasta, se adauga supa de pui. Se amestecă cu o lingură de lemn și se aduce la fierbere. Între timp, spălați puiul și umpleți-l cu ceapă, țelină, piper și cuișoare și gătiți totul, amintindu-vă să puneți si supa de pui în jurul lui. Se fierbe încet timp de 40-60 de minute. Apoi scoateți puiul și împărțiți-l în bucăți fine, inclusiv pieptul si pulpele. Se pune carnea inapoi, se amestecă și se adaugă smântâna încet până când amestecul devine omogen. Se condimentează cu sare si se serveste fierbinte si cu paine.