Palinca traditionala oseneasca CAMARA ZANELOR

Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.

Camarzana este o localitate din Tara Oasului, judetul Satu Mare, unde Camara Zanelor Dregan produce palinca traditionala atestata din urmatoare sortimente: palinca traditionala oseneasca de prune „Camara Zanelor” Dregan; palinca traditionala oseneasca de mere „Camara zanelor” Dregan; palinca traditionala de pere „Camara zanelor” Dregan; palinca traditionala oseneasca de cirese „Camara zanelor” Dregan.

Satul Camarzana apare in arhiva judetului Satu Mare inca din anul 1490 cu denumirea "Camarzan". In legatura cu numele localitatii si cu aparitia primelor asezari, circula mai multe legende dintre care cea mai celebra spune ca trei haiduci avand numele de Pasca, Haiduc si Homa, din cauza prigoanei autoritatilor, se refugiaza in aceasta zona paduroasa si se stabilesc langa izvorul pe care l-au denumit "Fantana Pastenilor", iar zona locuita din jurul acestei fantani se numeste "Pasteni" pana in ziua de azi.

OFERTA PALINCA PRUNE >>

Acesti haiduci, odata cu venirea lor, au adus cateva fete, care datorita frumusetii lor deosebite au fost denumite drept "zane". Locul in care s-au stabilit avand o infatisare de camara (loc ascuns si greu de patruns) a fost numit "Camara Zanelor" de unde se presupune ca vine si numele comunei Camarzana.