Spre sfarsitul toamnei 2006, Adrian Suciu, omul din Crit, judetul Brasov, care tine capre, era disperat pentru ca nu putea imbunatati vanzarea produselor, in special a branzei si era pregatit sa renunte.
A intrebat Fundatia ADEPT daca stiau pe cineva interesat sa-i cumpere turma de capre, altfel era pregatit sa le sacrifice pe toate pentru carne. Nat Page, directorul de la Adept, a adus din Anglia un branzar englez, si acesta i-a explicat cum se face branza maturata de capra, cate ore se tine la scurs, tot modul de prelucrare. “Mi-a placut, m-au convins sa ma apuc de branza maturata, au organizat tot ei targul de la Muzeul Taranului Roman, acolo am vandut cat nu credeam si asa m-am hotarat." spune Adrian Suciu.
Branza de capra iesita din mainile lui Adrian Suciu a fost apreciata la un festival al branzeturilor si de Carlo Petrini, presedintele miscarii "Slow Food" din Italia. Acest eveniment i-a oferit lui Adrian oportunitatea de a vinde mai multa branza decat oricand si acum el participa cu regularitate la Pietele Fermierilor din Bucuresti. Un expert pentru branza de la Slow Food i-a descris branza ca fiind de cea mai bun calitate.
Localitatea Crit este situata la granita dintre judetele Brasov si Mures. Aici se gaseste o casa taraneasca cu zorele pe langa biserica fortificata.
CONTACT ADRIAN SUCIU
0744.485.032
0745.200.478
Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
ARTICOLE SIMILARE:
http://www.youtube.com/watch?v=ZR8NM-WWkUU&feature=player_embedded