Apa minerala Bucovina

Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare.

Compania are sediul central in Bucuresti si dispune de retea proprie de distributie la nivel national. Fabrica Rio Bucovina din Vatra Dornei functioneaza cu patru linii de productie, capacitatea totala fiind de 36.000 flacoane pe ora. Aici se proceseaza si se imbuteliaza apa minerala naturala Bucovina captata din sursele C7-Secu si F2-Rosu. Apa minerala naturala plata provenita din izvorul C7 – Secu, aflat la 1.132 m altitudine, strabate prin cadere libera un sistem etans, subteran, de cca. 7,5 km.

Sursa de apa minerala carbogazoasa F2- Rosu este un foraj de 120 m echipat cu teava de inox si filtre performante. Apa este pompata intr-o conducta de aproximativ 3,5 km lungime, pana la fabrica. Ajunsa la fabrica, apa minerala naturala (carbogazificata si plata), este supusa unor procedee specifice de microfiltrare, fiind apoi stocata in rezervoare de inox prevazute cu filtre sterile pentru a nu intra in contact cu atmosfera. La final, dupa ce in mod automat flacoanele au fost astupate si etichetate, se realizeaza automat baxarea si paletizarea.