Chisca moldoveneasca

Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de măruntaie de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume (cartofi).

Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de măruntaie de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume (cartofi).

Kaytaz böreği, IGP, Turcia, este o delicatesă faimoasă din regiunea Hatay.

Situat în zona muntoasă a Bazinului Giurgiu din județul Harghita, Remetea este unul dintre cele mai mari sate din regiune, cu o populație de 6.171 de locuitori.

Ţara Almăjului este o zonă etnografică izolată din sudul județului Caraș-Severin, situată în partea central-sudică a acestuia.

Brânza de Horezu a cucerit din nou cei mai buni experți din lume si a luat aurul la World Cheese Awards 2025.

În perioada 6 – 9 noiembrie, pe Platoul Sălii Polivalente din Târgoviște, sunteți așteptați la o experiență autentică plină de arome si culoare la Târgului Tradițional de Sf. Mihail și Gavril!

„Bursa Kestane Şekeri” IGP, Turcia, este un produs de cofetărie obținut prin decojirea fructelor castanului și fierberea lor în sirop.

Denizli Tandır Kebabı este un preparat turcesc tradițional din carne de miel, specific regiunii Denizli, care se gătește lent, la foc mic, într-un cuptor de tip tandır (forn).

Tara Făgăraşului este una dintre cele mai mari si mai bine individualizate depresiuni de contact ale Transilvaniei.

Ținutul Sașilor, cunoscut istoric ca și Pământul Crăiesc, reprezintă o zonă istorică extinsă în sudul și sud-estul Transilvaniei, unde sașii s-au așezat începând cu secolul al XII-lea.

Se apropie sărbătorile de iarnă și In fiecare an, orașe precum București, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova sau Brașov organizează evenimente spectaculoase, cu luminițe, colinde, preparate tradiționale și patinoare în aer liber.

Tara Motilor, este o zona etnografica situata la izvoarele Ariesului (Campeni, Albac, Avram Iancu, etc.) si cuprinde satele din judetul Alba, situate in zona Parcului Natural Apuseni.

Timp de mai multe secole obstea sateasca a fost singura forma de viata sociala de pe teritoriul tarii noastre.

Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in Noiembrie 2025.

Prunele cu miez de nucă în vin roșu de Lalova sunt un desert tradițional, bogat și aromat, care combină prune uscate umplute cu miez de nucă și fierte în vin roșu.

In judetul Hunedoara, se află una dintre cele mai originale, mai unitare şi mai conservatoare zone etnofolclorice din România, cunoscută sub numele de Ţinutul Pădurenilor.

Torup este situat pe o peninsulă între mare și un fiord, la 60 km nord-vest de Copenhaga, Danemarca.

Ventricina del Vastese DOP, este un salam tradițional italian, produs în regiunea Abruzzo, în zona Vasto.

„Liptovské šialence”, IGP, Slovacia, este un tip unic de cârnat fabricat prin metode tradiționale, din cartofi cu jumări și condimente, învelit în membrane naturale din intestine de oaie.

Țara Năsăudului este locul în care educația, tradițiile și meșteșugurile au învins timpul!

Mouans-Sartoux este un oraș mic, din sud-estul Franței, care de 40 de ani, s-a angajat într-o politică alimentară locală ambițioasă și sustenabilă, care vizează protejarea atât a mediului, cât și a sănătății cetățenilor.

Muzeul Vivant de la Mănăstirea Agapia este o atracție unică situată în județul Neamț, România, în apropierea uneia dintre cele mai renumite mănăstiri din țară, Mănăstirea Agapia.

“Merele design” Aomori sunt create de fermierii din orașul Tsuruta, Japonia, care folosesc autocolante sau foi transparente cu modele pentru a bloca lumina soarelui de pe părți ale unui măr necopt.

Între Cluj și Huedin se întinde o microregiune, cu sate unde se găsesc porți sculptate, case străvechi, obiceiuri autentice și dansuri tradiționale.

„Cârnați din topor din Vâlcea” au fost recunoscuți oficial la nivel european, devenind al 15-lea produs românesc cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Bogată în istorie, folclor, cultură și tradiții, Țara Codrului este una dintre cele mai autentice zone etnografice din țară.

Postul Nașterii Domnului 2025, cunoscut și ca Postul Crăciunului, va începe în data de 14 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie.

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie. In 2025, este tinuta pe 5 octombrie.

Comisia Europeană a prezentat recent, o viziune pentru viitorul agriculturii și al producției alimentare în UE.

În orașele europene aglomerate, printre zgârie-nori și trafic neîncetat, ar putea apărea o nouă tendință: cea a acoperișurilor verzi.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev