Festivalul Alpin Prättigau

Festivalul Alpin Prättigau este un eveniment cultural elvețian care celebrează tradiția pastorala, ce are loc în Seewis Dorf, Graubünden.

Festivalul Alpin Prättigau este un eveniment cultural elvețian care celebrează tradiția pastorala, ce are loc în Seewis Dorf, Graubünden.

Există o varietate de destinații balneare renumite la nivel mondial, deși termenul "sate turistice balneare" se refera la facilitati de wellnes, ape termale sau izvoare minerale.

„Batog de sturion” IGP, Romania, este un produs alimentar din pește. Materia primă este filé-ul dorsal de sturion provenit din acvacultură.

Satele viticole sunt localități unde viticultura și producția de vin sunt activități economice principale, cunoscute pentru vinurile și peisajele lor.

Erbazzone Reggiano este plăcintă sărată tradițională din regiunea Emilia-Romagna, în special din provincia Reggio Emilia, cu o umplutură bogată de legume cu frunze verzi (precum spanac, mangold sau urzici).

Cele mai frumoase peisaje rurale din Toscana includ Val d'Orcia, Valea Chianti și peisajul rural din jurul Siennei.

In cadrul programului Investalim, 590 milioane euro sunt alocate pentru construcția de fabrici de carne, lapte, panificație, conserve, uleiuri, produse tradiționale, etc.

Ultimul mare eveniment gastronomic al anului va fi târgul ANUGA 2025, care va avea loc în perioada 4–8 octombrie 2025, în Köln, Germania.

Denumirea de Origine Protejata “Norrlandsströmming”, Suedia, se referă la heringul salbatic (Clupea harengus), capturat in Marea Baltica.

Masticul crește în mod natural doar pe Peninsula Çeşme și pe insula greceasca Chios, iar Turcia a depus eforturi pentru a proteja acest produs.

Maphrao Namhom Ratchaburi, IGP, Thailanda, este un tip specific de nucă de cocos, renumită pentru apa sa dulce și parfumată.

Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.

Satul cultural Rupea este o asezare care pun în valoare patrimoniul istoric și cultural, in special prin cetatea sa medievală fortificată.

În perioada 16-17 septembrie, Comisia Europeană și Biroul de Sprijin al Pactului Rural organizează Conferința Pactului Rural „De la viziune la acțiune: Împuternicirea zonelor rurale pentru viitor” la Pecq, lângă Kortrijk (Belgia).

Campagna Amica este o rețea de vânzări directe ce oferă produse de la producători italieni, sprijinind agricultura, turismul rural și sustenabilitatea prin piețe, ferme și magazine proprii.

„Queso de Burgos”IGP, Spania, este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie. In 2025, este tinuta pe 5 octombrie.

Printre preparatele tradiționale bulgărești se numără salata Shopska, taratorul, banitsa, kavarma, sau musaca.

Savoarea toamnei intr-o reteta traditionala de ghiveci de legume cu piept de pui.

O ferma din comuna Roșiile, Județul Vâlcea, cultiva si proceseaza catină albă ecologică.

Carne Salada del Trentino IGP, Italia, este un preparat tradițional din sudul regiunii Trentino, în special din zona Lacului Garda.

Există o fermă ecologică de păsări în judetul Botosani, respectiv Ferma7Dubina din Ungureni, care produce ouă ecologice.

În orașele europene aglomerate, printre zgârie-nori și trafic neîncetat, ar putea apărea o nouă tendință: cea a acoperișurilor verzi.

În Europa, numărul și varietatea speciilor de animale de pe terenurile agricole (biodiversitatea pe terenurile agricole) se află într-un declin pronunțat.

Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in OCTOMBRIE 2025.

În august se pot semăna diverse legume de toamnă, potrivite pentru sezonul rece.

În permacultură, apa de ploaie este o resursă prețioasă, colectata si utilizata pentru a reduce consumul de apa si a sustine un sistem sustenabil.

Cuchaule DOP (Denumire de Origine Protejată) este o pâine dulce, rotundă, specifică cantonului Fribourg, Elveția.

"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.

Raymond Blanc, renumitul bucătar și proprietar al restaurantului Le Manoir aux Quat'Saisons, susține ideea că cele mai gustoase legume sunt cele cultivate special pentru aromă.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev