Branza malteza DOP
Produsul „Ġbejna tan-nagħaġ” DOP, Malta, este o brânză proaspătă produsă din lapte crud integral, obținut de la ovine din rasa „malteză”.
Produsul „Ġbejna tan-nagħaġ” DOP, Malta, este o brânză proaspătă produsă din lapte crud integral, obținut de la ovine din rasa „malteză”.
Vinarsul VRANCEA, IGP, este bautura alcoolica obtinuta exclusiv din distilate de vin invechite in contact cu lemnul de stejar, care are o tarie minima la comercializare de 37.50% vol., ce nu poate fi supusa indulcirii sau aromatizarii.
Comisia Europeană a aprobat înregistrarea denumirii vinuri de „Jidvei” (înregistrată ca Denumire de Origine Protejată), recunoscând-le calităţile distinctive.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Federaţia Producătorilor de Palincă Naturală din Nord Vestul României detine atestatul de indicatie geografica pentru “Palinca”.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
SABER Elyzia, o marcă de lichior cu o tradiţie de peste 200 de ani, produs pe baza unei reţete tradiţionale din Bucovina, a fost distins cu 4 medalii la reputata World Liqueur Awards.
Vinurile de Adamclisi primesc denumire de origine protejata (DOP)
Un Nero d'Avola cu adevărat de clasă mondială, cu siguranță unul dintre cele mai importante vinuri roșii produse de compania Di Giovanna.
Vinul Wine Chocolate oferit de Tohani aduce o senzatie de ciocolata intensa.
Inteligenta culturala este o modalitate de a fi eficient în situații diverse din punct de vedere cultural.
Cramposia este un vin alb de consum curent, obtinut din soiul autohton de struguri cultivat in podgoriile Dragasani, Segarcea, Samburesti, Stefanesti.
Mustoasa de Măderat este un soi autohton ce își are originea în localitatea Măderat, de unde și-a luat și numele.
Visani este un vin alb de calitate superioara, obtinut pe plaiurile localitatii Visani-Iasi.
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
Vin obtinut din soiuri de struguri cu acelasi nume, originar din Franta.
În zona Muntele Băişorii, localnicii servesc de Crăciun şi de Revelion o băutură pe care ei o numesc „oţet de mere”.
Tectonic Sauvignon Blanc este un vin medaliat, produs de Crama Girboiu, Vrancea.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Feteasca Alba este un soi de struguri traditional romanesc, cultivat in special in Moldova si Transilvania.
Pinot noir sunt vinuri suple, acide, cu arome de ciuperci, frunze ude, fructe uscate si sol de padure, sau pline de note intense de fructe rosii, cu senzatii dulcege.
Piata vinului romanesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu.
La o oră distanță de București, veți ajunge într-o Românie pitorească, cu răsfăț de neuitat prin degustări de vin la Crama SERVE.
Crama “1000 de Chipuri”, in semn de respect, a denumit primele vinuri dupa numele fostilor proprietari.
Povestea vinurilor Cramei Hamangia a început în urmă cu peste 100 de ani.
Vinul Anca Maria Sauvignon Blanc – 2017, al producatorului Domeniu Vladoi, a fost premiat cu medalia de aur la concursul international de vinuri de la Sofia.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a participat, în premieră, cu vinuri din producția proprie, la Central Park Wine Festival.
Muscat Ottonel demisec produs la Silagiu, Timis, de catre Crama Aramic are eleganta, este delicat, fin, extrem de usor de baut.
Relaxare, vinuri spectaculoase, cultură, muzică și voie bună, așa se prezintă festivalul de vin a ediției aniversare a Zilelor Clujului.
Trilogie in alb 2017, este un vin fin si elegant, creat din trei soiuri pur romanesti: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra vinificata in alb.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev