"Berea Sadu", produs traditional cu indicatie geografica

Romania a depus o cerere pentru a inregistra produsul ”Berea Sadu” cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), ca bere traditionala fabricata din malt.

Romania a depus o cerere pentru a inregistra produsul ”Berea Sadu” cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), ca bere traditionala fabricata din malt.

Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.

Pâinea anului 2025, la categoria artizanală, este Pita Bănățeană cu Făină Integrală și Cartofi.

Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.

Compania Senneville, specializată în producția de deserturi refrigerate, a deschis o fabrică nouă, în orașul Călan, județul Hunedoara.

Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.

Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.

In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.

Firma Grill House & Shop Luca, din Pecica, judetul Arad, este un „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care produce plus-valoare atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga zonă.

Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.

O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"

Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional

Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.

Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional

Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.

Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.

Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.

Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.

La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.

CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020

În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.

A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.

Virșli Sbuciumelea au deja o continuitate de patru generații și au fost atestați ca produs tradițional.

11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.

Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.

Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.

„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.

Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.

Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.

La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev