In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies  delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.

Read More

In Vrancea, pe zeci de kilometrii, nu vezi altceva decat vita de vie ruginie si struguri cu tenta de chihlimbar.

Read More

Teritoriul de raspandire dispersata a plantatiilor acestei podgorii corespunde aproape in totalitate cu Colinele Covurluiului, in spatiul carora se gaseste si Dealul Bujorului.

Read More

Podgoria Iasi este situata in est-nord-estul Podisului Moldovenesc, in zona de contact a Campiei colinare a Moldovei cu Podisul Central Moldovenesc, contact marcat de impunatoarea "Coasta a Iasilor".

Read More

Viile ocupa, in Moldova, o intindere de peste 90.000 hectare, ceea ce inseamna a treia parte din suprafata viticola a tarii.

Read More

Soiurile de struguri care pot fi folosite pentru obtinerea vinurilor cu indicatie geografica DEALURILE MOLDOVEI sunt urmatoarele:

Read More

Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.

Read More

Podgoria are un areal viticol intins, Localitatea Cotesti este atestata documentar de pe la 1471, cand in Moldova domnea Stefann cel Mare, iar in Tara Romaneasca domnea Radu cel Frumos.

Read More

Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.

Read More

Mancarica este una din bucatele delicioase de prin partile Chiscarenilor, din Sangerei, tinutul Balti. Componentele nutritive, folositoare si dietetice ale mancaricai au facut ca acesta sa fie foarte solicitata si in bucataria de zi cu zi ale locuitorilor din Rezina.

Read More

Balabustele cu usturoi sunt un preparat de panificatie, ce se intalneste pe tot teritoriul Republicii Moldova, avand denumiri diferite. In zona de nord li se spun balabuste cu usturoi iar in centru li se spune pampuste, desi se prepara la fel.

Read More

In anul 2011 au aparut producatorul de dulceturi Bunatati din Natura. 

Read More

Cautare