Borşul moldovenesc care dă gust ciorbelor încă de la 1900, a ajuns pe lista preparatelor cu atestat tradiţional.
O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
Anul 2024 a fost un sezon pozitiv pentru exportul de caise moldovenești.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
Pe langa variantele traditionale de carnati de casa, din diferite tipuri de carne, retetele lor variaza si in functie de regiunea in care sunt facuti, avand ingrediente care le confera o aroma aparte.
Produsul atestat traditional “Pâine cu maia Magazia Morăriței” este realizat de o brutaria artizanala din Probota, Judetul Iasi.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Visani este un vin alb de calitate superioara, obtinut pe plaiurile localitatii Visani-Iasi.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev