Judetul Iaşi este pe primul loc in regiunea Moldovei in turismul viticol unde exista mai multe crame pentru degustari de vin.
Vin roze de 5 stele ne este oferit de crama Girboiu, Vrancea, infiintata in 2005 si care detine o suprafata viticola de 250 hectare.
La romani, bucatele traditionale sunt insotite intotdeauna de un pahar de vin bun.
Cupaj Galbena cu Sauvignon Blanc Demisec, este un cupaj fericit si apreciat ce aduna in sticla aroma soiului Sauvignon Blanc si prospetimea si fructuozitatea Galbenei de Odobesti.
Placerea cea mai mare la o masa de sarbatori o ofera friptura de gasca.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.
15.02.2017. Crama Girboiu s-a impus pe piata locala si internationala cu o serie de vinuri din gama Livia.
Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.
Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev